fbpx
hakkimda_iconkariyer

KARİYER

Çalışma hayatıma 1997 yazında Packard Bell-NEC Türkiye distribütörü Compucom'da başladım. Kariyerimin henüz 2.yılındayken ise Beko/Arçelik'e geçtim. Bu arada çalışırken okula devam edip Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerini bitirdim. Askerden geldiğimde IBM'den gelen bir teklif ise tüm çalışma hayatımı değiştirdi.
IBM'de global bir şirkette çalışmanın ne demek olduğunu, Amerikan çalışma ve motivasyon sistemini öğrendim. Bir yıl boyunca Bilim İlaç projesinde çalıştıktan sonra, global bir ilaç şirketi olan AstraZeneca projesine liderlik yaptım. Yaklaşık 3 yılı IT hizmetlerine farklı bir bakış açısı katmaya ve kullanıcıların yaşadıkları sorunlara empati göstermeye adadık. Sayısız dönem toplantısında eğitmen, konuşmacı ve hatta dökümantasyon videolarının ajans ile hazırlanmasına kadar görev aldım. Eataly'nin, Türkiye'ye gelmesi ile o projenin kuruluşundan, olgunlaşmasına ve stabil hale gelmesine; ekibin uyum içinde çalışmasına kadar geçen süreci yönettim. AkSigorta gibi, Türkiye'nin en önemli şirketlerinden birini de fark yarattığım projelere ekledim.
2016 yılında kendi girişimimde çalışırken DenizBank'tan gelen teklife karşı koyamadım. Avusturya ve Moskova arasında toplantılar, DenizBank'ın ilk "hackathon"unun yapılması, Intertech'in Kurtköy Teknopark Ofisi'nin açılması, Moskova'da Sberbank KBH Moscow'da Hakan Ateş ile birlikte Türkiye ekibinin temsili gibi unutulmaz olaylara imza attık. 2017 yılında Pigu Digital Agency'de Marka Yöneticisi olarak profesyonel kariyerimi yeni bir adım ile süsledim. Şu anda ise ICF(International Coach Federation) akredite ID Koçluk'tan ACSTH Profesyonel Koçluk eğitimini tamamlamış biri olarak Bütünsel Gelişim Koçluğu yapıyorum.

KISACA KENDİ HAYAT YOLCULUĞUM

  • 19813 Ağustos

    Tipik bir Aslan burcu olarak bayramın 3.günü, saat 15:00'te dünyaya geldim. Göbek adımı Bayram olarak koymayan ebeveynlerime ne kadar şükran duysam da, Ebemin ricasını kırarak konulan Kadir göbek adını uzun süre (15-16 sene kadar) benimseyemedim.
  • 1997Eylül

    Çalışma hayatıma oldukça erken başladım. Baştan beri kurumsal yerlerde çalışmanın avantajını da iyi kullandım diyebilirim. Staj yaptığım yerde kadroya alınma görüşmesi yapılırken genel müdürüm sorduğu "Seni neden işe alalım?" sorusuna, çünkü en iyisi ben yanıtı vermem profesyonel çalışma hayatına girişim oldu. Staj dediysem lise stajı olduğunu ve tam 1 sene sürdüğünü belirtmek isterim.
  • 2001Mart

    Genel müdüre verdiğim cevapta samimiydim. Asla yeteneklerimi küçümseyen biri olmadım ve yaptığı işi sıradanlaştırmadım. Bu da bana kariyerimin çok başında Beko yolunu açtı. Profesyonel çalışma hayatımın 3. yılında Türkiye'nin en kurumsal şirketlerinden birinde Sistem Destek Uzmanı pozisyonunda işe başladım. Beko, Tüketici Hizmetleri'ni, Arçelik ile birleştirince de PC Coach olarak yeni işe başlayan personelin eğitimi, performans sistemlerinin adil olarak kontrolü ve ekip yönetimini gerçekleştirdim.
  • 2007Kasım

    Askerde doğu görevindeydim. Şansın sadece zamalanma olduğunun bilinciyle bunu olumlu olarak gördüm. Acemiliğimin sonunda bu sefer Askerlik Şubesi'ndeki askerlerim yönetimi, eğitimi ve işlem yaptırmak için gelenlerin kayıtları bendeydi. Çoğu kişinin bir zaman kaybı olarak gördüğü askerde bol bol kitap okudum, insanları gözlemledim, zamanı değerlendirdim.
  • 2008Ağustos

    Askerden geldiğimde yine Beko'da kariyerime devam etmeyi düşünüyordum ama IBM'den gelen bir teklif tüm hayatımı değiştirdi. Tam da doğum günümün ertesi 4 Ağustos'ta IBM için çalışmaya başladım. İlk projem Bilim İlaç'tı. Bol öğrenme ve özümsemeyle geçen 1 yılın ardında, iz bırakarak AstraZeneca için çalışmaya başladım. Beko geçmişim, stajı bile Packard Bell'in Türkiye distribütöründe yapmış olmamın avantajlarını doyasıya kullandım. İnsanların sadece teknik sorunlarına çözüm üreten bir ekip değil; onları anlayan, sorun yaşandığında empati gösteren bir ekip yönettim. Aynı zamanda kullanıcı eğitimlerine ağırlık vermeye, IBM kültüründen aldığım dokümantasyonu önemsemeye başladım. Kullanıcıların karşılaşacakları problemleri önceden defalarca test edip önleme konusunda projeler yönettim. Ayrıca AstraZeneca global olarak da bana çok şeyler katan bir proje oldu. Yurtdışı saat farklarıyla olan toplantıları, iş gezilerinin oluşturduğu tatlı yorgunlukları bu projede 3 yıl boyunca tattım.
  • 2013Ekim

    IBM'in en büyük müşterilerinden Zorlu Holding ile bir anlaşma yenilemesi yapıldı. Bu bağlamda Zorlu Center'da açılacak olan Eataly projesinde benim aktif görev almam istendi. İstenen şey aslında iyi bir ingilizce bilgisiydi ama projeye başlayınca fazlası olduğunu farkettim. Yine de yaklaşık 12 saat yaşayan bir mekan için sorunsuz teknik donanımlar, access point'ler, kullanıcı dostu yazılımlar; saatler süren toplantı ve emekler sonrasında çıktı. Burada AstraZeneca'da edindiğim insan ilişkileri, doğru bildiğinden şaşmama ve ekibin uyumlu çalışması yetkinlikleri işimi çok kolaylaştırdı. 3 Haftalık bir eğitim programı için Tayland'a geçtiğimde hem çocukluk hayalimi, hem de kariyerimde önemli bir adımı tamamlamanın gururunu yaşıyordum. Döndükten sonra ise AkSigorta projesi için çalışmak pastanın üzerine konulan minik bir çilek oldu benim için.
  • 2015Nisan

    Kendimi o an hazır hissettiğimi düşünerek kendi girişimimi kurmak için IBM'den ayrıldım. Ve Mevlana'nın "Hamdım, piştim, oldum" sözünü yaşadım. Eğitim ve kreatif içerikler sunduğum şirketimde "pişerken", DenizBank'tan reddemeyeceğim bir teklif aldım.
  • 2016Ocak

    Bankanın VIP kadrosu için hem iletişimi kuvvetli, hem de teknik bilgisi yüksek biri olduğumu düşündüklerinden benimle çalışmak istemişlerdi. Yasalar gereği banka çalışanları başka bir işle meşgul olamadıklarından kendi işyerimi kapattım. DenizBank o zamanlar Sberbank'ındı ve ben tekrar global bir şirkette çalışmanın kariyerime daha uygun olacağını hissetmiştim. DenizBank'ta geçen süre boyunca da öyle oldu. Bankanın üst düzey yönetimi ile birlikte bir çok toplantıya katıldık, teknoloji altyapısını geliştirdik; sanki pandemi günlerini görmüş gibi Video Konferans sistemlerine yatırım yaptık. Bu dönemde Avusturya ve Moskova arasında toplantılar, DenizBank'ın ilk "hackathon"unun yapılması, Intertech'in Kurtköy Teknopark Ofisi'nin açılması, Moskova'da Sberbank KBH Moscow'da Hakan Ateş ile birlikte Türkiye ekibinin temsili gibi unutulmaz olaylara imza attık.
  • 2019Mart

    2017 yılında ise en yakın arkadaşımın kendi ajansını kurması ve DenizBank'ta kurduğum altyapının gayet güçlü olmasından cesaret alarak kariyerimde farklı bir adım attım. İnovatif, kreatif ve gerektiğinde insiyatif alan karakterimi Marka Yöneticisi pozisyonunda değerlendirdim. Kurumsal hayatta ve global projelerde edindiğim deneyimi, ekibe aktardım; onların amatör ruhuyla da ben beslendim. Yorucu "konkur"lar, kampanya projeleri, reklam fikirleri gibi konular her zaman basılı veya dijital medyada gördüğümde beni mutlu eden metalar oldu. Pigu Digital Agency'i de sistemi oturtup, deneyimlerimi aktardığım kendi "start-up"ım gibi benimsedikten sonra içimde "pişmeye" dair kıvılcımların hala olduğunu farkettim.
  • 2019

    1995'te kurulan, ICF (Global Koçluk Federasyonu) akredite ID Koçluk bünyesinde ACSTH Profesyonel Koçluk eğitimini tamamladım. ICF tüm dünyada koçluk mesleğine belirli bir kalite standartı getiren ve en yüksek profesyonel koçluk kalitesini temsil eden bir kuruluştu. Kariyerimin başında "en iyi"yi hedefleyen birisi için bundan daha iyi bir seçim olamazdı. Dürüstlük, iş birliği, saygı ve mükemmellik ile her danışanımın aynı kalitede koçluk hizmeti alacağından emin olarak Bütünsel Gelişim Koçluğu yapmaya başladım.
  • 2021

    Koçlukta 2. yılımı doldurmadan ICF Ünvanıma kavuştum. PCC ünvanlı bir koç olarak 500 saat üzerinde koçluk yaptım. Eğitmen olarak ise sayısız platformda online, şirketler için yüz yüze eğitimler verdim. Bütün eğitimlerimde ve koçluk görüşmelerimde farkındalık oluşturma, güçlü soru sorma, katılımlı ve uygulamalı çalışmalar yaptırma yetkinliklerimi kullandım.

SADECE BİR AN,
HAYATA BAKIŞINIZDA FARK YARATIR

Hani bazen bir restoranda çok lezzetli bir şeyler yersiniz ve tadı damağınızda kalır. Ve yıllar sonra oraya gidersiniz ve aynı şeyi tekrar yersiniz. Lezzeti aynı eskisi gibidir...

Ya da yıllar öncesiyle görüştüğünüz birisiyle yeniden görüşürsünüz, sanki "pause" tuşuna basmışsınız gibidir herşey...
Bazen de anılara dalarsınız. Güzel bir anı gelir aklınıza, zamanda yolculuk yaşarsınız.
Hayat çoğu zaman hayal ettiğiniz gibi değildir. Ama bazen hayal bile edemediğiniz güzellikleri çıkartır karşınıza.

Koçluk yolculuğumuzun da hayalinizi gerçekleştirmesi, kendiniz keşfetmenizi sağlaması, hayat bakışınızda farkındalık yaratması dileğiyle...

ŞİMDİ BAŞARI
HİKAYENİZİN
USTASI OLUN